top of page

SPECIALISATIE
CLIO V6

Veban Classics is een expert in onderhoud en technische verbeteringen realiseren van de Clio V6.  Meer dan 20% van de Nederlandse Renault Clio V6 is in onderhoud bij Veban Motorsport & Classics.

Veban Classics is het juiste adres voor de bekende distributiewissel en onderhoudsbeurten die uiteraard volledig kunnen worden aangepast naar de wens van de klant

TECHNISCHE VERBETERINGEN

Renault CLIO V6

De Clio V6 heeft hier en daar wat scherpe kanten. Het uiterlijk is onverbeterlijk maar de wegligging, stuurgedrag en het motorvermogen kunnen wat verbeterd worden. Hieronder een aantal mogelijkheden voor de Clio V6.

Onderstel verbeteringspakket

Hierbij worden er rondom speciaal voor de Clio V6 ontwikkelde Intrax instelbare schokbrekers, veren en topmounts gemonteerd. Alle onderstelrubbers vernieuwd en de voorste draagarmen vervangen voor de Trophy versie. Het achtersubframe word voorzien van een concept veerpootbrug ontwikkeld door Renault Sport en nu geproduceerd door Veban Classics. De wegligging word hierdoor geperfectioneerd.

Draaicirkel verbetering

De Renault Clio V6 heeft een enorme draaicirkel wat bij bepaalde situaties nog wel een vervelend kan zijn.    Veban  Classics heeft hiervoor speciale "Shims" die de draaicirkel verkleinen. Een kleine aanpassing maar een grote verbetering.

Motorische upgrade

Het is mogelijk om de Renault Clio V6 zonder interne aanpassingen te voorzien van een lage druk compressor die het vermogen voor een phase 2 motor opschroeft naar 300 PK.

Dit is een kleine greep uit de mogelijkheden bij Veban Classics. Uiteraard kunt altijd terecht voor advies en/of voor een specifiek onderdeel voor de Renault Clio V6

bottom of page